Αθλητισμός και υγεία

"Οι περισσότεροι ο,τι γνωρίζουμε για καρδιακές μεταβολές σε αθλητές και άλλα σωματικά δραστήρια άτομα προέρχεται από« στιγμιότυπα », που λαμβάνονται σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή.’’Δηλάδη από μερικές αναφορές που γίνονται σε διάφορα περιστατικά όσο αφορά την υγεία των αθλητών σχετικά με την αντοχή και την δύναμη τους κατά την διάρκεια αγώνων ή προπονήσεων. Αυτή είναι η γνώμη των περισσότερων απλών ανθρώπων σε Ευρώπη και Αμερική οι οποίοι δεν σχετίζονται με κάποιο άθλημα, αλλά αποτελούν τις περισσότερες φορές απλοί θεατές του κόσμου των σπορ.
Στις 22 Απριλίου του 2008 οι ερευνητές αρχίσουν να κατανοούν με μια νέα και διαφορετική οπτική γωνία την επίδραση της αντοχής και της κατάρτισης της δύναμης, καθώς και τις διάφορες μορφές επιπτώσεων που έχει η άσκηση στην υγεία των αθλητών. Ερευνητές, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ Υπηρεσιών Υγείας, έχουν διαπιστώσει ότι σε 90 ημέρες έντονης αθλητικής κατάρτισης παράγουν σημαντικές αλλαγές της καρδιακής δομής και λειτουργίας και ότι το είδος της αλλαγής του ποικίλλει ανάλογα με το είδος της άσκησης που εκτελούνται. Το μέγεθος των αλλαγών που παρουσιάζονται εξαρτάται από το άθλημα και τις ‘απαιτήσεις’ που έχει το κάθε άθλημα από τον αγωνιζόμενο. Πχ η κωπηλασία είναι ένα άθλημα που απαιτεί πολύ καλή φυσική κατάσταση αλλά ένας κωπηλάτης είναι υποχρεωμένος εάν θέλει βέβαια να επιτύχει, να δώσει έμφαση στην αντοχή κυρίως και όχι στην τόσο στην δύναμη. Η μελέτη τους φαίνεται στον Απρίλιο Journal of Applied Physiology.

Comments

Anonymous said…
hey your blog design is very nice, clean and fresh and with updated content, make people feel peace and I always like browsing your site.

- Murk

Popular Posts